Sunday, 10 January 2016

Chapter 2 - Muzammir and Syuhada Wedding's

Chapter 2 -  Kenduri Lagi!!!

Hye there again! It's me once again... 
Ha ha ha...
Okay let's see what we have this for you guys..

Kenduri Adik Muzammir on 24th January 2015, uinnaa lamanya..
so here we are attending my lil brother wedding... hahaha 
he's one of my dearest classmate
 (adik Mu yang paling nakal dalam kelas yang paling
mainbanyak yang suka cari pasal - semuanya dialah) :P 

At first, i'm quite shocked actually when he PM me in FB, 
so sudden coz it's been ages since the last time i heard about him. 
Alhamudillah dia tak lupa kat kakak dia sorang nih :) 
cheq suka... hehehehe thanks adik for the invitations. 
I really appreciated it. 
KakYong booked tiket balik Penang teruih bila dia PM tuh..
 even though baru jer masuk Mava untuk course Approach Procedural :) 
but of course laa sebab cheq mesti la balik kenduri badik-badik KakYong kan??
 hehehe...
well here we are...

thanks to Abam polis kami Fa2 sebab mai amik kami sorang-sorang :) 
hahaha.. bila lagi nak buli dia kan?? 
sebab cheq balik naik flight balik Penang
 (tak larat drive jauh :P)
hahaha... lagipon excited sangat nak p kenduri adik KakYong sorang nih... 
ingat dia jugak kat akak dia ni kan so i'm honoured to attend his kenduri  :)

Okay meh kita tengok picture kami amik kat kenduri dia :)


Selfie itu harus okay???

A small gathering dekat kenduri Adik Mu..

This is my kesayangan :*

This is my beloved Adik Muzamir and his wife 

Okay nak cita sikit our own sweet memories in our class...
Adik Mu ni memang selalu mainbanyak dalam class especially dengan Wan..
 depa dua ni tak leh dipisahkan dulu.. ada ja benda depa nak buat..
 dulu kalo cikgu masuk depan sebelum cikgu duduk, kami nanti kuar pintu belakang kelas p wat tawaf kat sekolah.. paling teruk pon p lepak kat kantin.. haha..
 kesian kat PakCik Kantin.. hikhikhik
 (selalu kena sound dengan pengetua sebab bagi kami beli makanan time class)
hahaha... 
suka sangat wat lagu tuh.. tapi depa dua orang nih walaupon tak masuk kelas akademik tetap maintain 
tak macam kakyong yang tak suka belaja Maths - walaupon tak penah ponteng kelas Math tapi tetap failed Maths :P tapi depa dua orang nih tak penah failed pon nampak dak permainan depa? >,<)
kena wat list ker apa yang kitorang penah buat kat sekolah dulu?? hahaha...
walaupon cheq ni assistant ketua kelas merangkap tukang jerit kat sekolah tapi cheq selalu ponteng kelas :) hahaha.. 
tak p sekolah dua minggu - tido sepanjang hari kat umah waktu tuh tak silap lagi berapa bulan kami semua nak amik SPM >,< 
BangLong Paitz lagi laa.. selalu mainbanyak  dalam kelas tapi Maths result dia tetap gempak :) 
Thumbs up !
Kelas kami yang paling mainbanyak sebab kami semua selalu main-main dalam kelas..
especially dalam kelas Cikgu Umayal and Cikgu Fadzilah..
Kalo dengan Cikgu Sharmila kami selalu kena lectured jaa.. hahaha...
Nak dengar kami diam pon time kelas Cikgu Idawati...
semua menikus diam jaaa :) hahaha...
Paling lawak laa time nih...
Okay enough with this..
Maybe soon i'll share our class photo :P

Jumpa jugak dengan BangLong Paitz and Ira (his wife) sekali dengan Abam Jepun kita sorang tuh 
Waddy :)



Picture curik lagi :P


 
Me again - #queenofselfie :P tengok adik cheq mai teguq abam-abam kawasan :)


Pakat makan jaa tak kalih langsung :) nasib PA cheq sedaq cheq dok selfie :P

Us again :)

Okay here we are together with the bride and the groom :)

Cheq jugak pandai snap pic depa nih :) 
hahaha puji diri sendiri laaa :P

Perkara Harus dilakukan oleh cheq :)
thanks guys ...

Terjumpa jugak dengan Cikgu Science kitorang kat kenduri...
Cikgu Fadzilah :)
Cikgu yang paling penyabar dengan kerenah KakYong kat sekolah 
sorry cikgu :'(

Ni abam-abam kawasan :)
Dapat jugak pakai baju nih sebab dah beli untuk p kenduri sorang lagi tapi tak sempat pakai sebab tak p kenduri so pakai la baju ni p kenduri adik Muzammir 
Lol...


tengok depa nih... haih laaa... kat sini pon nak snap pic :)


KakYong tumpang sekaki naa Man :P
hahaha >,<


P/S : Buat adik Mu sorry la lambat sikit kak nak wat post nih.. busy memanjang but now i have my own sweet time and need to dig out every picture we have to post about it :)
Happily ever after yea... thanks once again for the invitation and really appreciate it :*
Thanks everyone yang datang jugak :)

End of Chapter 2...

Saturday, 9 January 2016

New Life, New Environment, New People and a New Me!

Assalamualaikum 
I hope u enjoying your day! :)
It's weekend though.. 
Enjoy the reading.. reminiscing the past :P

It’s been a long way to for me to begin, and this is just a starting point for me to adapt in a new environment and being in a new place. 
The last post about us around December last year, I supposed. :'( 
Sorry for the late post for our blog's because our life is kind of busy lately. While I’m still adjusting myself in this new environment I wonder how my families and friends are doing in my hometown.

Okay, KakYong nak update yang last year punya dulu baru buat this year punya cita okay?? 

Zahira Weds and War Weds in 15th December ‘14 and 
#smksgn small gathering

I know it's a bit late though.. but it's never too late than never am I right?? 
At least i have something to share with our readers out there and I know most of it is a Silent Reader (one of it is my bloodbrother) 
 in addition of the Stalker.. 
oh yeahhh..
Actually i knew few of them..
LOL

Okay enough with the chitchat...
Let's dig it out..

Firstly, War Wedding's ceremony were held on the December 15, 2014.
Well, I can’t really tell what have been going on during the wedding since I didn’t attend the ceremony and i supposed they are enjoying their small reunion in the wedding.

 Even my blood brother from Seremban willing to came back just to attend the wedding. I guess most of the people that we have invited did attend the ceremony. I really appreciated for those that came down to attend the wedding. 
Sanggup balik semata-mata nak mai kenduri? so sweet kan?? 
thanks sebab sanggup berkorban demi kawan-kawan bro.. Sayang hang banyak-banyak laa.. Lu Gua Lu Gua Brotherhood >,< 

Thanks a lot. 

I know most of you guys spend your valuable time to attend his wedding and I'm glad i could help in a little even though some of them didn't really like how i manage things though ... ha ha ha.. maybe next time people will think thrice before asking me something ^_^ 
Well let's enjoy the photo taken during the event. 
 Here is some of the picture that my girls and boys took.

Kaklong kawasan tengah senyum ushi-ushi :P

This is Farahin, Nadia Othman and Fatin..

i think they are waiting for the rest 

Gorgeous girls

Aik aik aik salam apa tuh??? 

Abam-abam kawasan tengah borak :)

Faizil And Piqah

Lovely Girls...

This is Ah-Leeya  :P hahaha.. 
nama awek ni E-Leeya
Lama tak jumpa adik kakyong sorang nih :)

This is SMK Sg Nibong clanz :)
together with the groom and bride

Just them..

Ni pulak Shahrul Azwan with my girl :)

My Lovely lady with the bride of the day - Iffa

sweet aren't they??


Muka lapaq ka nih??


okay this is my blood brother Zakuan ^_*


Ni BangLong Seremban kakyong sanggup balik Penang sebab nak mai kenduri :)
thanks bro - Ballapx
Jangan dok heran pasaipa suka snap pic macam nih.. memang favourite dia lagu nih :P

Kot-kot yang nak berkenalan boleh laa... meh KakYong kasi pencerahan sikit :P
First line (at the back) : Shahrul Azwan, Fatu, Belon, Fatin, Nadia Firdaus, Farahin, War, Iffa, Zubaidah, Nadiah, Nadia Othman, E-Leeya, Piqah, Mastura, Matun, 
Sorry dear i forgot your name >,< (too old to remember) , Luqman
Second row : Zaidi, Faizil, Mamu,
Third Row : Zul, Faris, Salman, Adam, Mal, Ballapx,
Front Row : JieJie, Sharul Skyline, Zakuan. 

This is my handsome bloodbrother Luqman, Matun, Ballapx and Piqah..


Nasib baik la depa ni pandai selfie :P hahaha..

Faizil and Piqah

Luqman and Piqah

Them again - kaki gambaq :P
They used to be close last time.. :)


Them again :)

Ni fesyen apa punya pic ni JieJie oiit??

Important person of the day...





Lepas snap pic baru makan kah?? hahaha :P


We wish both of them live happily ever after and congrats once again for welcoming their baby girl to the world.

Almaklumlahh baru ada masa nak update padahal post draft nih dari last year.. tak dak masa nak karang .. ha ha ha...

Then after attended War wedding they continued their journey of makan to Sg. Pinang :) to attend Zahira Wedding (Nad Bini Orang Sister)

Gorgeous girl isn't she?? this is Zahira..

This is Nad sister as well.. the 3rd one..
Wahida - she really look alike with her sister isn't she?

so lovely... :)

Kena kacao lagi kaklong nih...
dia ni memang kaki bahan..
nasib hang la piqah...
This is my lovely ladies :)
OMG i miss them so much :'(

I really like her wedding dress... cantik benor :)

#gengkakiselfie
#wefie

So comel aren't they >,<

After the wedding, me and my friends have our own small gathering in Kayu Nasi Kandar as always this is our favorite place to hang out (me especially)

Actually, right after my afternoon shift I went straight to meet them  >,< 
well well well... 


HEAVEN'S WILL
WE CAN JUST PLAN IT
GOD'S MAKE THE DECISION

(pasti ada hikmahnya disebalik di setiap kejadian)

 - and believe me i have faced it TWICE -
YMTT
 here is some of the pic that we took 

This is KakYong and our little clanz :P

Tak penah elok kalo snap pic dengan depa nih :P
Selfie itu harus okay??


Love them :)

#wefie #gengretis


P/S : At the end of the day, all of us are together as one. Itu penting kan?? hikhikhik >,<.
 KakYong rasa tak berapa patut la kalo KakYong ja yang banyak komen sebab KakYong tak dak pon dekat event-event nih :P but i did tried my very best to extract all the information throughout all the event they've been. :) 
Literally, i don't know what else to say though but I think all I can do is to gave credit to my bestie and my schoolmate because they showed up in the event despite of all those commotion happened 
(Laugh at myself)..
Even though i promised some people to attend and meet them in the event ^_^ but unfortunately failed to compromised it :'( 
I'm sorry because I can't fulfilled my promises.... 
past is past .... Looking forward for future...


THE END Chapter One :)